Tamales sonorenses

Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Tamales sonorenses. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Tamales sonorenses is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. Tamales sonorenses is something which I've loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tamales sonorenses, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales sonorenses delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales sonorenses is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tamales sonorenses estimated approx 75 minutos.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Tamales sonorenses using 11 ingredients and 14 steps. Here is how you can achieve it.

Los Tamales sonorenses (de Sonora)son de tamaño delgado y de medianas dimensiones, muy populares en toda clase de fiestas, muy especialmente en navidades, así como en los puestos de templos y colegios.

Generalmente son masa de maíz rellena de carne ó aceitunas, frijol, verduras, papa, elote, chile colorado, entre otros ingredientes, envueltos en hoja de maíz y cocidos a vapor.

La masa se suele moler en el nixtamal (maíz cocido con cal para quitar el hollejo),

Los rellenos son muy diversos (carnes, pescados, camarones, dulces, etc). Cuando el relleno es carne (por ejemplo puerco, res, pollo...) se condimenta y cuece la carne con la cebolla y unos ajos.

Generalmente llevan chiles rojos o guajillos que se limpian, se remojan en agua caliente y se licuan.

Para elaboración se sigue el procedimiento de untar en hojas húmedas de maíz la masa, se le agrega el relleno con carne de cerdo, res, pollo o carne molida con zanahoria y chícharos.

Son muy picantes y las hojas de maíz muchas veces quedan coloreadas con el color del chile.

Voy a dar una receta de Tamales sonorenses con carne de puerco.

Ingredients and spices that need to be Take to make Tamales sonorenses:

  1. 3 kg masa de maíz
  2. 750 gr manteca de puerco (cerdo)
  3. 1 kg y 1/2 carne de cerdo (lomo o pierna de puerco), también pueden hacerse combinaciones al gusto
  4. 5 chiles anchos (chiles poblanos)
  5. 5 chiles pasilla (chiles negros)
  6. 2 cebollas en rebanadas finas
  7. 1 chile jalapeño en rajas por cada tamal
  8. 4 papas peladas y cortadas en tiras más bien finas
  9. sal
  10. 3 cdas. levadura royal
  11. 4 dientes ajo

Steps to make to make Tamales sonorenses

  1. Cómo hacer la masa:
  2. Hacemos crema la manteca y se le añade la masa poco a poco, también la sal y las tres cucharadas de levadura royal .
  3. Si la masa quedara un poco dura se ele puede agregar un poco de consomé o caldo. Añadir también poco de la mezcla de los chiles que se licuan para que le de color y sabor a la masa,
  4. Para averiguar si la masa esta ya preparada se suele poner un vaso con agua y se ele echa una bolita de la masa, si la bolita flota es quela masa esta preparada.
  5. Cómo hacer el relleno:
  6. La carne de puerco se cuece al gusto (y dependerá de la clase de carne que hayamos elegido)
  7. Cuando esté cocida la dejamos enfriar y la desmenuzamos finamente y en tiras cortas.
  8. Por otra parte licuamos los chiles. El consomé lo utilizamos para licuar el chile. Previamente los chiles los asamos en el coma. Se licuan los chiles con ajo y se cuelan.
  9. Agregamos los chiles a la carne y sazonamos con sal y un añadimos poco consomé al gusto.
  10. Hacer los tamales:
  11. Las hojas previamente lavadas y escurridas
  12. Untamos la masa en la hoja y le agregamos un poco de carne, la raja de chile, la tira de papa, etc.
  13. Los atamos de los dos lados y los ponemos en la vaporera
  14. Los dejamos cocer unos 90 minutos al vapor.

As your experience as well as self-confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less hot, you can make simple changes to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes promptly. As for fundamental food preparation skills for newbies you do not require to discover them but only if you understand some easy cooking techniques.

This isn't a complete guide to fast as well as easy lunch recipes however its great food for thought. With any luck this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Favorite Tamales sonorenses. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pastelón de batata mameya con molida de pavo